«Takk for måten vi ble møtt på, innblikket i hotellets historie og den spesielt gode kaffen servert fra sølvkanne av ei vakker hulder. «

Frå Gjesteboka

OPPLEVINGAR

LA OSS UTFORSKE

Opplevingar kan vera så mykje meir enn berre det å ta inn det vakre rundt deg – det kan òg vera å ta del i det. På Utne Hotell ynskjer vi å skape minnerike øyeblikk for deg og dine.

Frå mai arrangerer vi Sidersafari-turar med Siderrute-båten, og vi kan organisere individuell transport til omkringliggjande Sidergårder for siderprøving og eige opplegg, til dømes lunsj.

I tillegg tilbyr vi skreddarsydde opplevingar frå mai med transport, matpakkar og eventuelt guider til dei populære turane i nærområdet, som Dronningstien, Trolltunga, Oksen og Folgefonna med meir.

Utforsk området med våre utlånssyklar og ta ein forfriskande sykkeltur til den sjarmerande Saunaen på Grimo, berre 3 km unna, med moglegheit for ein forykkande dukkert i den nærliggjande Sørfjorden.

Opplev unike øyeblikk medan du nyter atmosfæren og roen på Utne Hotell. Avslutt dagen med ein velsmakande måltid og eit glass sider.

Hotellet vårt er det perfekte utgangspunktet for gjester som ynskjer både aktive og kulturelle opplevingar.

Her finn du nokre av våre anbefalingar:

Utvalgte opplevingar i nærområdet

Oksen
1241 moh.

Denne toppturen kan me anbefale. Frå Oksen har ein storslått utsikt 360 grader til nesten heile Hardanger. Sesong mellom juni og september. Det vert sagt at når det ligg ein skydott over Oksen vil det alltid bli regn dagen etter….

Dronningstien,
Lofthus

Ein vakker vandretur som byr på flott utsikt til Hardangerfjorden, Hardangervidda Nasjonalpark og Folgefonna Nasjonalpark. Dronningstien går oppå fjellet, mellom Lofthus og Kinsarvik.

Fonna Glacier
ski resort

Fonnen Glacier Ski Resort har perfekte skiforhold hele sommeren. Åpner i slutten av april og stenger i september. Ski- og utstyr tilgjengelig for leie. Stedet for deg som er glad i snø sport og fantastisk natur.

Besøk
ein sidergard

Sider, fjord og fjell. Besøk ein eller fleire av dei mange produsentane av Hardangersider. Gardane ligg i naturskjønne omgjevnader og tilbyr smaksprøvar, historie og sal av sin spesialitet.

Taste
Hardanger

Hardanger kan by på mange interessante og flotte sideropplevelser. Her kan du lese om de ulike aktivitetene, og booke direkte i systemet den dagen som passer for deg.

Hardanger
Folkemuseum

Bli kjent med Hardanger sin historie og folkekultur gjennom faste og skiftende utstillinger, eller finner roen gjennom en vandring i det vakre museumstunet.

Fossane
i Husedalen

Denne dagsturen startar allereie på kaien på Utne. Ferga går fra Utne til Kinsarvik og vandreturen startar i Kinsarvik. Turen gjennom Husedalen er ein av dei vakraste fotturane i Noreg, der fire fossar ligg på rad og rekke.

Rundreise Hardanger
Nasjonal turistveg

Opplev storslått natur og arkitektur i kombinasjon med noen av Norges mest sjarmerende hotell: Utne Hotel og Ullensvang Hotel. Kortferien må bookes gjennom De Historiske Hotel & Spisesteder

Sidersafari
Aga sideri

Opplev Hardanger fra sjøen med siderbåten! Bli med på en spennende reise til frukt og siderens rike hvor du får se, lære og smake på Norges svar på champagne.

Lagmannsstova
i Agatunet

Agatunet er et unikt kulturminne, et autentisk og fredet klyngetun som ligger vakkert til mellom fjord, fjell og frukttrær. Her står husene og fortellingene tett.

Kulturkalender
frå Hardanger

Festivaler, konserter, kulturarrangement og teater. Det skjer utrolig mye som er verdt å få med seg. Her finner du oversikt over det som skjer i Hardanger.

Lær å sy
hardangersaum

Kombiner et opphold på Utne Hotel med å lære å sy hardangersøm på Hardanger Folkemuseum.

Reint vatn

Rein luft